Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Tapahtumat


Mindful Self-Compassion – Itsemyötätunnon peruskurssi 6.2. – 3.4.2018

Itseen kohdistuva myötätunto tai itsemyötätunto (mindful self-compassion) on voimaannuttava ja tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen. Myötätuntotaitoja voi oppia ja kehittää!

8-viikkoisella iltakurssilla syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Kurssi on  tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä Mindful Self-Compassion –peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).

Itsemyötätunnon peruskurssi sopii sinulle, joka haluat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä. 

Peruskurssin teemoja:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Tapaamisissa on erilaisia näkökulmia ja oivalluksia tuovia harjoituksia, keskustelua ja tieto-osuutta.  Tapaamisten välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja sovelletaan keinoja arjen tilanteissa.  Iltatapaamisia on yhteensä kahdeksan klo 17-19.30 (paitsi 1. kerta klo 17-20). Lisäksi ohjelmaan kuuluu noin neljän tunnin retriitti, jossa on harjoituksia ja hiljaisuutta.

Aika:   6.2. – 3.4.2018 tiistai-iltaisin, poikkeuksena 4. kerta, joka keskiviikkona 7.3. Kellonajat: ensimmäinen kerta klo 17-20, muut illat ovat klo 17-19.30. Retriitti lauantaina 24.3.2018 klo 10-14.

Paikka: TaitoBa House, Annankatu 29  A (4. krs), 00100 Helsinki

Osallistujien palautteita ja kokemuksia aiemmilta kursseilta:

“Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

“Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

“Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

“Olen  huomannut, miten hyödyllistä on, kun sisältöjen harjoittamiselle on säännölliset raami eli viikottaiset tapaamiset.”

“Tässä hetkessä on valinta, miten katson itseäni ja miten itseni näen. Sen jälkeen katson sinua samoilla silmillä.”

“Läsnäolevan myötätunnon sanoma tulee läpi tavastanne olla ja tehdä tätä kurssia.”

“Jos tunnet eläväsi autopilotilla, tällä kurssilla opit raottamaan kanavaa aivojen ja sydämen välillä”.

“Itsemyötätuntotaito on kaikille hyödyllinen”

Hinta: Yksityishenkilöille 470 € sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 583€ (470€ + alv 24%). Työttömille, hoitovapaalla oleville ja kokoaikaisille opiskelijoille kurssista 30% alennus (330€, sisältäen alv 24%). Illtoihin sisältyy kevyet tarjoilut. Laskutus 1-3 erässä.

Valmennus tukee omaa työhyvinvointia ja antaa ammatillisia eväitä mm. asiakas-/ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

Ohjaajina ovat mindfulness- ja MSC-ohjaajat Leena Rasanen ja Aleksi Litovaara Olemme perehtyneet niin mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti ja valmentaneet ihmisiä näihin taitoihin useiden vuosien ajan. Ja tottakai harjoitukset ja taidot ovat apuna myös omassa arjessamme! Mindful Self-Compassion -opettajiksi olemme kouluttautuneet Center for Mindful Self-Compassion -keskuksen MSC Teacher Training -koulutuksessa  http://centerformsc.org.

Kuuntele äänitteitä Myötätunnolla – YouTube -kanavalla.

Lue Mari Juotteen  ja Leena Rasasen artikkeli: Itseen kohdistuva myötätunto_Ratkes lehti 4_2015 ja blogi Uusi Kaiku sivuilla: Kohti myötätuntoista työkulttuuria.

Katso myös: Mindful Self-Compassion Finland

Aleksin Hetkinen-blogi: Itsemyötätunto elämän vaikeuksissa – tätä se on

Tiedustelut:  leena.rasanen(@)taitoba.fi ja aleksi.litovaara(@)taitoba.fi