Uutiskirjeen tilaajalle lahjaksi opas työelämän onnistumisiin:

Ajankohtaista


Aleksin mindfulness vlogi | Hetkinen #5 | Paras mindfulness-tietolähde

Mindfulness-tietolähdeviidakossa aarretta etsimässä!

Hidasta elämää -sivuston Hetkinen-vlogini viidennessä jaksossa pohditaan mindfulness tietolähteitä.

Mindfulnessista tuotetaan jatkuvasti erilaista tietoa. On blogeja, vlogeja, artikkeleita, haastatteluja, kirjoja, äänitteitä, verkkokursseja, kursseja, tutkimuksia, jne. Miten tästä materiaali runsaudesta on mahdollista poimia oleellisimmat - saati sitten parasta mahdollista tietolähdettä?

Tällä kertaa paljastan teille oman mielipiteeni parhaasta mindfulness-tietolähteestä!

Lue lisätietoa mindfulnessista.

Avainsanat: aleksi litovaara, hetkinen, hyvinvointi, ihminen, kiire, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, meditaatio, mieli, mindfulness, stressi, stressinhallinta, terveys


Mindfulness ja uudet näkökulmat itsensä johtamisessa -luentomatskut

Löysin sattumalta netissä surffatessa luentomatskuni viime kevään Mercurin seminaarista.

Linkki materiaaleihin slidesharessa

Alla on Työn LUMO:n sivuilta löytyvä esittely luennostani:

Intohimona minä / Aleksi Litovaara

Mindfulness ja uudet näkökulmat itsensä johtamisessa

Työssä pitäisi uusiutua ja oppia jatkuvasti uutta. Mutta miten työsuoritusta voi tehostaa, kun joka puolelta on jo väännetty nupit kaakkoon? Huonosti levänneenä ja mieli poukkoillen työn jälki on juuri sitä itseään, eikä työpäivän pidentäminen enää auta. Mitä jos suhtautuisit muuttuviin työn vaatimuksiin tietoisesti uudella tavalla.

Mindfulness-asiantuntija Aleksi Litovaara on valmentaja, työnohjaaja ja onnistuja. Aleksin omasta työkalupakista löytyy useita sertifioituja valmennus- ja coachausmenetelmiä. Taustalla, eikä varmasti vähäisimpänä kokemuksena, on oman mielen ja fysiikan treenaaminen huippuunsa lumilautailu-uralla. Aleksin mindfulness-vinkeillä onnistut teroittamaan keskittymiskykyäsi ja luot oman mindsetin itsesi johtamisen työkalupakkiin - kestävän kehityksen ja myötätunnon näkökulmasta.

Avainsanat: aleksi litovaara, mindfulness, mindfulness-johdanto, mindfulness-luento, mindfulness-innostuspaja, mindfulness-workshop, mindfulness-kurssi, mindfulness.verkkokurssi, asenne, energia, hyvinvointi, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, meditaatio, muutos, stressi, stressinhallinta, terveys, tietoinen läsnäolo, tietoisuustaidot


Onko mindfulness nykypäivän tärkein selviytymisen taito? Mies 2.0 -vlogi

Pääsin juttelemaan Joonas Villasen kanssa mindfulnessista - lempiaiheestani! 

Joonaksen kirjoittama intro videohaastatteluumme:

"Ennen lomia puhuin stressistä, palautumisesta ja liikunnan puutteen vaikutuksesta jaksamiseen ja elämänlaatuun. Olen Mies 2.0 -projektin myötä lisännyt liikuntaa, mutta palautuminen arkistressistä ja liiallisesta aivojen stimuloinnista on itselleni vieläkin haaste.

Siksi halusin haastatella Aleksi Litovaaraa Mindfulnessista. Halusin oppia palautumaan, olemaan läsnä tässä hetkessä sekä tunnistamaan omia ajatuksiani paremmin. Tämän myötä voin hyväksyä pahat ja saastuttavat ajatukset vain ajatuksiksi. Samalla voin oppia tietoisesti ajattelemaan positiivisia ja eteenpäinsuuntaavia ajatuksia.

Hyväksyvän tietoisen läsnäolon eli mindfulnessin tarkoituksena on kehittää omaa havaintokykyäsi. Tarkoituksena on siis havannoida, mitä tässä hetkessä tapahtuu. Rohkenen väittää, että yksi nykypäivän tärkeimmistä selviytymisen taidoista on tunnistaa oman kehon ja mielen rajat. Kun opimme tunnistamaan missä nämä rajat menevät, on mahdollista oppia hellittämään ajoissa.

Jos pyydän sinua asettumaan hetkeksi hiljaisuuteen. Millaisilla ajatuksilla mielesi täyttyy? Oma mieleni haluaa piiskata minua eteenpäin. Se käskee minua suorittamaan. Olen huomannut, että pysähtyminen vaatii rohkeutta ja uskallusta. Olen huomannut kuinka todellisuuden vastaanottaminen sellaisena kuin se on voi myös olla pelottavaa.

Mutta olen avoin kokeilemaan. Haluan tuntea millaista on olla rauhallinen, millaista on vain olla kiireettä, vaikkakin vain hetken. Haluan oppia ottamaan ajatukset vastaan vain ajatuksina, en piiskaavina käskyinä. En halua ajatella olevani huono ihminen vain siksi, että haluan hetken itselleni."

Lue koko teksti Joonaksen nettisivuilta.

Kiitos Joonakselle rennosta juttutuokiosta!

Avainsanat: aleksi litovaara, mindfulness, mindfulness-johdanto, mindfulness-luento, mindfulness-innostuspaja, mindfulness-workshop, mindfulness-kurssi, mindfulness.verkkokurssi, asenne, energia, hyvinvointi, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, meditaatio, mindful eating, muutos, stressi, stressinhallinta, terveys, tietoinen läsnäolo, tietoisuustaidot


Aleksin mindfulness vlogi | Hetkinen #4 | Elokuun mindfulness-innoste: työpäivän rajat

Nykyään työelämässä työ ja vapaa-aika sekoittuvat helposti keskenään. Tämä voi olla voimavara tai rasite. 

Hidasta elämää -sivuston Hetkinen-vlogin elokuun innosteessa havainnoidaan kuukauden ajan mindfulness meiningillä, että mitä tarkoittaa työpäivän rajat ja riittävän hyvä työpäivä.

Ota innoste vastaan, innosta frendisi mukaan ja tsempataan toinen toisiamme!

Lue lisätietoa mindfulnessista.

Avainsanat: aivot, aleksi litovaara, asenne, elämä, energian hallinta, hyvinvointi, läsnäolo, stressi, stressinhallinta, työ, työ tulevaisuudessa, työelämä, mindfulness


2 viimeistä ale päivää: Mindfulness videovalmennuskurssi!

Hyödynnä heinäkuun alennukset 31.7. mennessä!

Oletko halunnut osallistua mindfulness-kurssille, mutta ne eivät ole sopineet aikatauluusi? Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssi omassa rauhassa, missä ja milloin haluat!

Tarjoan ensimmäisenä Suomessa 8 viikkoista mindfulness-kurssia videovalmennuksena.

Sisältää 27 harjoitusta!

Lue lisää Mindfulness-verkkokaupasta klikkaamalla tästä.

 

Mindfulness videovalmennus kuva

Lue lisätietoa mindfulnessista.


Aleksin mindfulness vlogi | Hetkinen #3 | Hidasta elämää-sivustolla: Mindfulness-ruokailu!

Onko ruokailuseuranasi usein puhelin, läppäri, TV tai lehti? Lähde mukaan kokeilemaan mindfulness-vaihtoehtoa!

Hetkinen-vlogin heinäkuun innoste on mindfulness-ruokailu! Ota innoste vastaan, innosta frendisi mukaan ja syödään kuukauden ajan (heinäkuu) vähintään 1 ateria mindfulness-läsnäololla.

Nautinnollisia ruokailuhetkiä – nam! T. Aleksi

Lue lisätietoa mindfulnessista.

Avainsanat: aleksi litovaara, asenne, energia, hidas elämä, hidastaminen, hyvinvointi, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, meditaatio, mindful eating, mindfulness, mindfulness ruokailu, muutos, ravinto, stressi, stressinhallinta, syöminen, terveys, tiedostava syöminen, tietoinen läsnäolo, tietoisuustaidot


Iltalehti - Näin harjoittelet positiivisemmaksi!

Iltalehdessä oli Ilkka Koppelomäen, Juhani Töytärin ja meikäläisen vinkkejä positiivisen elämänasenteen ja fokuksen vahvistamiseksi. Perustyökaluja ja mindfulnessia - siitä on hyvä lähteä!

Iltalehti mindfulness

Linkki juttuun

Avainsanat: aleksi litovaara, asenne, hyvinvointi, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, mindfulness, stressi, stressinhallinta, terveys, tietoinen läsnäolo, tietoisuustaidot


Aleksin mindfulness vlogi | Hetkinen #2 | Hidasta elämää-sivustolla

Hetkinen #2 -vlogissa fiilistellään yleisimpiä väärinymmärryksiä mindfulnessiin liittyen ja avataan aiheita MythBuster-meiningillä!

Oivalluttavia katseluhetkiä!

Yleisimmät väärinymmärrykset mindfulnessista:

  1. Mindfulness on uskonnollista (Tästä voisi spekuloida maailman tappiin asti. Videolla pyrin antamaan mahdollisimman tiiviin ja selkeän vastauksen tähän.)
  2. Mindfulness on vaikeaa
  3. Mindfulness-harjoitukset ovat pakoa vaikeista ajatuksista, tunteista ja asioista
  4. Mindfulness on hihhuleiden hommaa
  5. Mindfulness-harjoitteluun haaskautuu liikaa aikaa
  6. Mindfulness-harjoittelun tavoitteena on mielen tyhjentäminen
  7. Mindfulness on rentoutumista

Voi olla, että teen tästä vielä jatko-osan. Mikä on sinun mielestä sellainen väärinymmärrys mitä olisi hyvä käsitellä?

Lue lisätietoa mindfulnessista.

Avainsanat: aivot, aleksi litovaara, asenne, elämä, energianhallinta, hyvinvointi, ihminen, kiitollisuus, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, meditaatio, mindfulness, onnellisuus, rakkaus, stressi, stressinhallinta, terveys, tietoisuustaidot, tunteet, työ, työelämä, uskomukset


Aleksin mindfulness vlogi | Hetkinen | Hidasta elämää-sivustolla

Aloitin videoblogin Hidasta elämää -sivustolla. Vlogissa käsitellään asioita letkeällä otteella ja mindfulnessin näkökulmasta. Ensimmäisessä osassa pohditaan keinoja päästää irti ”epäreiluksi” kokemasi tilanteen vatvomisesta ja märehtimisestä mindfulnessin keinoin Käy katsomassa ensimmäinen videoni aiheella: Keinoja epäreilun käytöksen kohtaamiseen

Lue lisätietoa mindfulnessista.

Avainsanoja: Mindfulness, tietoinen läsnäolo, anteeksi antaminen, anteeksianto, asenne, ego, hyvinvointi, irti päästäminen, kohtaaminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi, läsnäolo, tunnetaidot, tunteet, työelämä, vuorovaikutus

 


Johtajan onnistumistarina #coachingvaikuttaa

Johtajan onnistumistarina

Coachasin kokenutta ja pätevää johtajaa, jonka oli vaikea löytää työmotivaatiota ja iloa uudessa organisaatiossa. Tehtävät, jotka olivat aiemmin hänen taitotasolleen tuttuja ja rutiininomaisia, eivät tahtoneet enää millään edistyä.

Jossain vaiheessa coachausta johtaja oivalsi, että edellisessä paikassa ollut työpaikan ankeuttaja nakersi edelleen hänen fiilistään (ankeuttajan toiminta johti tilanteeseen, jossa johtaja savustettiin ulos).

Coachauksessa katsomme yleensä asioita nykyhetkestä tulevaisuuteen. Johtaja kuitenkin pyysi, että tekisimme seuraavalla coachaus-kerralla "tyhjän tuolin harjoituksen". Silloin hän saisi mahdollisuuden kertoa ankeuttajalle asiat, joiden sanomiseen hänelle ei ollut annettu tilaisuutta.

Olin seuraavalla kerralla valmistautunut harjoitukseen ja ylimääräinen tuoli oli otettu esille. Johtajan tullessa sisään, hän loisti aivan uudella tavalla. Olin innostuneen häkeltynyt hänen positiivisesta muutoksestaan. Hän kertoi jo suorittaneen harjoituksen omassa mielessään ja tehneen rauhan ankeuttajan kanssa! Tilanteen hyväksyminen, irti päästäminen ja anteeksi antaminen antoivat hänelle rauhan ja itsevarmuuden löytää oma osaamisensa uudestaan sekä päästä käsiksi työmotivaatioon ja iloon! WAU!!!

Joskus onnistumiset ovat todella pieniä juttuja jotka voi johtaa isoihin positiivisiin muutoksiin. Johtajan tarina on inspiroiva esimerkki siitä, että meissä on jo viisautta ja potentiaalia nousta kuopasta kohti uutta kukoistusta!

Johtajan kuulumiset nyt puoli vuotta coaching-prosessin jälkeen:

"Minulle kuuluu erittäin upeaa, tämä kevät on ollut aivan uudenlainen kuin vuosi sitten! Työnilo ja innostus uuden tekemiseen, jonka luulin jo kadottaneeni, on palannut. Vaikuttajatehtävä löytyi aivan yllättäen ihan läheltä ja odottamatta. Uskon positiivisten valmennushetkiemme olleen erityisasemassa siinä, että vanhan ja koetun pettymyksen sai käsitellä ja sen jälkeen vaihe vaiheelta hylätä. Tämän negatiivisen tunnelastin pudottaminen ja tulevaisuusorientoitunut työskentely vapautti mielen energiat uusien mahdollisuuksien havainnointiin. Näin tapahtui ainakin minulle ja siitä olen sinulle, Aleksi-matkakumppani, kiitollinen. Olit ihminen oikeassa paikassa, oikealla asenteella ja oikeilla kysymyksillä. Sitä vuorovaikutusta on valmennus parhaimmillaan."

WAU!!! On merkityksellistä ja upeaa olla mukana tällaisissa onnistumistarinoissa! #coachingvaikuttaa

Liity sivun yläreunasta Onnistumisia-uutiskirjeen tilaajaksi. Saat lahjaksi 10 sivuisen oppaan: Vältä näitä työelämän 10 virhettä ja saat parempaa hyvinvointia sekä tuloksia.